Projekt Umreženi u krizi – osnovne informacije

umreženi_u_krizi_ema_v2

Ponosni smo na naš cjelogodišnji projekt “Umreženi u krizi: Jačanje uloga OCD-a u pružanju podrške obiteljima u riziku od socijalne isključenosti”, kojeg ćemo provoditi u suradnji s partnerskim udrugama Ambidekster klub i IKS Petrinja od siječnja do prosinca 2022.

Cilj projekta je doprinjeti društvenom razvoju kroz jačanje kapaciteta uključenih organizacija civilnog društva u odgovoru na potrebe ranjivih obitelji, osobito u kriznim situacijama.

Rezultati projekta uključuju tri organizacije civilnog društva koji sudjeluju u aktivnostima izgradnje kapaciteta relevantnih za svoje područje rada.

Ovim projektom ojačat ćemo naše kapacitete za vođenje budućih projekata naše organizacije, kroz edukacije o administrativnim, financijskim i zakonskim aspektima vođenja udruge, kao i kroz edukacije o neposrednom radu s ranjivim obiteljima.

Svaka udruga koja sudjeluje na projektu organizirat će istraživanje potreba obitelji i akciju podrške obiteljima na svom području.

Udruga EMA djelovat će u zapadnom dijelu grada Zagreba, a primarno će se usmjeriti na obitelji s maloljetnom djecom koje su pogođene krizom uvjetovanoj pandemijom. Uz naše volontere organizirat ćemo pomoć koja im je potrebna: spajanjem obitelji koji mogu ponuditi pomoć i podršku s onima koji je trebaju.

IKS Petrinja djeluje na području Petrinje i okolice, lokalne akcije podrške doprinose njihovim naporima usmjerenim na pomoć obiteljima pogođenih potresom. Ambidekster klub aktivno uključuje obitelji u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti na području istočnog dijela Grada Zagreba i Zagrebačke županije te su njihove akcije podrške skrojene prema potrebama tih obitelji, koje su dodatnom u riziku uslijed pandemije i potresa.

U sklopu projekta ćemo također kreirati besplatnu edukaciju vezanu uz mentalno zdravlje i roditeljstvo.

OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU:

Naziv projekta: UMREŽENI U KRIZI – Jačanje uloga OCD-a u pružanju podrške obiteljima u riziku od socijalne isključenosti

Poziv: Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice

(UP.04.2.1.11.0167)

Korisnik:  Udruga EMA – Prostor emancipacije

Partneri na projektu:  Udruga Ambidekster klub i Udruga IKS

Ukupna vrijednost projekta:  383,355.18 HRK

Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 325,851.90 HRK i iz Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 57,503.28 HRK

Trajanje projekta:  od 23. prosinca 2021. do 22. prosinca 2022.

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Za više informacija o projektu možete se javiti na prostor.emancipacije@gmail.com.

Cilj projekta je doprinjeti društvenom razvoju kroz jačanje kapaciteta uključenih organizacija civilnog društva u odgovoru na potrebe ranjivih obitelji, osobito u kriznim situacijama.