Što znači podrška na projektu Umreženi u krizi?

Umreženost je podrška.

Podrška za vrijeme krize zahtjeva umrežene i osnažene organizacije i pojedince. Prve aktivnosti na projekti osnažuju uključene organizacije međusobnom razmjenom znanja, iskustva i ideja. Svaka organizacija prenosi dio svog iskustva partnerima, a iskusniji partneri na projektu Ambidekster i IKS Petrinja kroz mentorstvo jačaju kapacitete Udruge EMA za vođenje budućih projekata. Iskustvo organizacija prenosi se u zajednicu putem edukacija i organizacije malih, lokalnih akcija.

Snažni i kada dajemo i kada primamo.

Podrška za vrijeme krize zahtjeva solidarnost i aktivni angažman na svim razinama. Na projektu se potiču male akcije podrške i solidarnosti od obitelji prema obitelji u svom gradu ili kvartu. Akcije su raznolike, usmjerene na specifične potrebe pojedinih obitelji, dijelom osmišljene od strane obitelji i pojedinaca koje pružaju podršku drugima. 

Akcije podrške razlikuju se u odnosu na potrebe sredine u kojoj djeluju organizacije. Udruga EMA djeluje u zapadnom dijelu grada Zagreba, a primarno se usmjerava na obitelji s maloljetnom djecom koje su pogođene krizom uvjetovanoj pandemijom. IKS Petrinja djeluje na području Petrinje i okolice, lokalne akcije podrške doprinose njihovim naporima usmjerenim na pomoć obiteljima pogođenih potresom. Ambidekster klub aktivno uključuje obitelji u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti na području istočnog dijela Grada Zagreba i Zagrebačke županije te su njihove akcije podrške skrojene prema potrebama tih obitelji, koje su dodatnom u riziku uslijed pandemije i potresa.

Na projektu se potiču male akcije podrške i solidarnosti od obitelji prema obitelji u svom gradu ili kvartu.