O UDRUZI

O EMI

Udruga EMA Prostor emancipacije djeluje u području pružanja podrške pojedincima, obiteljima i zajednicama kroz edukaciju, savjetovanje i istraživanje provodeći ih kroz projekte i korisnički centar udruge Centar za roditelje Klubko.

Temeljni ciljevi Udruge su promicanje i podupiranje ravnopravnosti i ravnopravnog sudjelovanja osoba u svim područjima javnog i privatnog života neovisno o spolu, seksualnoj orijentaciji ili rodnom identitetu, te neovisno o dobi, nacionalnoj ili religijskoj pripadnosti, invaliditetu i drugim fizičkim i kulturološkim razlikama.

Važno mjesto u djelovanju Udruge ima osnaživanje ženskog identiteta kroz osvještavanje, izražavanje i promoviranje punog potencijala žena u svim područjima osobnog, obiteljskog i javnog života, te promoviranje ravnopravnog roditeljstva kao okosnice osobnog razvoja svih članova obitelji.

Također važno mjesto zauzima djelovanje na području osvještavanja roditelja, skrbnika i stručnjaka o važnosti ostvarivanja punog potencijala djece kroz odgoj u ravnopravnom dostojanstvu i obrazovanju po mjeri učenika te pružanje podrške roditeljima i stručnjacima.

EMINI DOKUMENTI
STATUT UDRUGE
GODIŠNJI IZVJEŠTAJ
GODIŠNJI PLAN
EMINI ČLANOVI

Udruga EMA Prostor emancipacije je mlada udruga koja aktivno djeluje od svibnja 2021. godine kada je preuzela vođenje Centra za roditelje Klubko i ostvarila svoj prvi EU projekt. Premda je Udruga i ranije imala aktivne članove koji su pridonosili tadašnjim aktivnostima Udruge, nakon nekoliko godina pauze dio članstva se izmijenio, a pridružili su nam se novi članovi.

Prema Statutu, Udruga razlikuje redovno i podržavajuće članstvo.

Naši članovi ostvaruju pogodnosti vezane uz besplatno sudjelovanje na edukacijama i programima koje organiziramo.

CRTEŽ 20 - ČLANOVI I VOLONTERI
ODLUKA O ČLANSTVU
CRTEŽ 4 - PRIDRUŽI NAM SE NASLOVNICA
POSTANI ČLANICA
EMINI VOLONTERI

Udruga EMA Prostor emancipacije je mlada udruga koja aktivno djeluje od svibnja 2021. godine kada je preuzela vođenje Centra za roditelje Klubko i ostvarila svoj prvi EU projekt. Premda je Udruga i ranije imala aktivne volontere koji su pridonosili tadašnjim aktivnostima Udruge, nakon nekoliko godina pauze na novim programima i projektima Udruge pridružili su nam se i novi volonteri. Zahvaljujemo svima koji su u bilo kojem trenutku djelovanja Udruge bili ili jesu naši volonteri!

Naši volonteri ostvaruju pogodnosti vezane uz besplatno sudjelovanje na edukacijama i programima koje organiziramo.

EMINE KOORDINATORICE

Prema Statutu, upravno tijelo Udruge čini Koordinacijski odbor kojeg čine dvije koordinatorice. Funkcije koordinatorica Udruge trenutno obnašaju:

Barbara Perasović Cigrovski, psihologinja. Nakon dugogodišnjeg iskustva rada u istraživanju tržišta i aktivnog angažmana u EMI od početaka djelovanja Udruge, Barbara zajedno s Ivanom Habuš Kraljević 2019. osniva Centar za roditelje Klubko čija je voditeljica. Završila je Mirovne studije i Ženske studije. Članica je Familylaba i certificirana voditeljica seminara za roditelje. Edukantica je psihoterapije smjera transakcijska analiza.  

Ivana Habuš Kraljević, prof. sociologije i hrv. kulture. Nakon dugogodišnjeg iskustva rada u istraživanju tržišta, Ivana zajedno s Barbarom Perasović Cigrovski 2019. osniva Centar za roditelje Klubko čija je voditeljica. Sudjeluje u društveno angažiranim umjetničkim projektima i projektima poticanja čitanja. Članica je Familylaba i certificirana voditeljica seminara za roditelje. Edukantica je realitetne terapije i teorije izbora.

U ožujku 2020. Barbara i Ivana bile su nominirane za nagradu strašne žene godine Fierce Women WoW za pokretanje i rad Centra za roditelje Klubko.

IZVORI FINANCIRANJA

Samofinanciranje

Rad Udruge dijelom je financiran iz prihoda koje ostvaruje korisnički centar Klubko naplatom edukacija i konferencije.

Projekti

Rad Udruge dijelom je financiran iz projekata. Udruga trenutno provodi projekt “Umreženi u krizi” koji je financiran s 383 355,18kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 325,851.90kn i iz Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 57,503.28kn.

Članarine

Radu Udruge manjim dijelom doprinose prihodi od godišnjih članarina podržavajućih i redovnih članova.

Donacije

Radu Udruge manjim dijelom doprinose donacije korisnika i simpatizera Udruge.

Pozivamo poslovne subjekte koji su zainteresirani donirati Udrugu da nam se jave na info@klubko.hr radi dogovora o sklapanju ugovora i mogućnostima suradnje.

Podaci za uplatu donacije:

IBAN HR0324020061101023209 (Erste & Steiermärkische Bank d.d.)

Prostor emancipacije

Petrovogorska 8, 10000 Zagreb

SVRHA UPLATE: donacija udruzi

(Ne zaboravi nam poslati svoju e-mail adresu na prostor.emancipacije@gmail.hr kako bismo ti izdale Potvrdu o primitku donacije.)