PROJEKTI

PROJEKT: UMREŽENI U KRIZI (SIJEČANJ-PROSINAC 2022)

Cjelogodišnji projekt “Umreženi u krizi: Jačanje uloga OCD-a u pružanju podrške obiteljima u riziku od socijalne isključenosti”, provodimo u suradnji s partnerskim udrugama Ambidekster i IKS Petrinja.

Cilj projekta je doprinijeti društvenom razvoju kroz jačanje kapaciteta uključenih organizacija civilnog društva u odgovoru na potrebe ranjivih obitelji, osobito u kriznim situacijama.

Ovim projektom:

  • ojačat ćemo naše kapacitete za vođenje budućih projekata, bilo da se radi administrativnim aspektima vođenja udruge ili o neposrednom radu s ranjivim obiteljima;
  • istražit ćemo potrebe obitelji u krizi i ponuditi rješenja u vidu malih akcija solidarnosti spajanjem obitelji koji mogu ponuditi pomoć i podršku s onima koji je trebaju;
  • kreirat ćemo besplatnu edukaciju vezanu uz mentalno zdravlje i roditeljstvo.

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Add a subheading (1)
Umreženi u krizi
Donatorsko predavanje za roditelje i stručnjake

Sva prikupljena sredstva od kotizacija za ovo predavanje bit će donirana od strane naše Udruge djeci Dječjeg doma Vrbina Sisak u obliku božićnih poklona koje su poželjeli (bon za kozmetičke proizvode po vlastitom izboru u drogeriji) te, u slučaju da uplate premaše potreban iznos, korisnicima Udruge Ambidekster iz Zagreba u riziku od siromaštva u obliku higijenskih potrepština za djecu.

0

zavrsna tribina-3
Umreženi u krizi
POZIV NA ZAVRŠNU TRIBINU

Predstavljamo edukativne materijale na tri važne teme: Kako kreativno podučavati i učiti?; Kako pričati s djecom o teškim i osjetljivim temama?; Dobrobiti volontiranja za mentalno zdravlje

0


ARHIVa
Show All
Blog
Umreženi u krizi


Projekt Umreženi u krizi – osnovne informacije umreženi_u_krizi_ema_v2

Ponosni smo na naš cjelogodišnji projekt “Umreženi u krizi: Jačanje uloga OCD-a u pružanju podrške obiteljima u riziku od socijalne…

Projekt Umreženi u krizi – osnovne informacije
Umreženi u krizi Što znači podrška na projektu Umreženi u krizi? neil-thomas-SIU1Glk6v5k-unsplash (1)

Podrška za vrijeme krize zahtjeva umrežene i osnažene organizacije i pojedince. Prve aktivnosti na projekti osnažuju uključene organizacije međusobnom razmjenom znanja, iskustva i ideja.

Što znači podrška na projektu Umreženi u krizi?
Umreženi u krizi Podrška mentalnom zdravlju u krizi briga_o_mentalnom_zdravlju

Htjeli si mi to priznati ili ne, kriza još uvijek traje i pitanje je kada će prestati. To što smo se prividno privikli na novo normalno, ne znači da je prilagodba (bila) laka niti uspješna.

Podrška mentalnom zdravlju u krizi
Umreženi u krizi ISTRAŽIVANJE: Što roditelji trebaju? Uključi se, nagradi se! Slika - clanak 4_v3

Pozivamo Vas na sudjelovanje u istraživanju o potrebama roditelja!

ISTRAŽIVANJE: Što roditelji trebaju? Uključi se, nagradi se!
Umreženi u krizi Što smo naučili na projektu “Umreženi u krizi” u prvih pola godine? Slika - clanak 5

Projekt “Umreženi u krizi” ima dvije cjeline: Prva cjelina je usmjerena na kapacitiranje udruge kako bi mogli pružiti bolju podršku obiteljima u krizi, dok je druga cjelina usmjerena na podršku obitelji: istraživanje potreba i organizaciju malih akcija solidarnosti.

Što smo naučili na projektu “Umreženi u krizi” u prvih pola godine?
Umreženi u krizi Jesmo li iz krize izašli pametniji? 3

Još se dobro sjećam početka lockdowna i prevladavajućih tema s društvenih mreža i raznih portala tog vremena: Javljanje broja oboljelih, nagađanje o porijeklu virusa, utopijske teze o prirodi koja se oporavlja uslijed smanjene aktivnosti ljudi.

Jesmo li iz krize izašli pametniji?
Umreženi u krizi MAPIRANJE POTREBA OBITELJI: Kako pružiti podršku obiteljima uslijed krize? jessica-rockowitz-5NLCaz2wJXE-unsplash

Tijekom svibnja, lipnja i srpnja EMA je zajedno s partnerima na projektu “Umreženi u krizi” provela kvalitativno istraživanje u tri lokalne zajednice: zapadni dio grada Zagreba, područje Petrinje i okolice; područje istočnog dijela Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

MAPIRANJE POTREBA OBITELJI: Kako pružiti podršku obiteljima uslijed krize?
Umreženi u krizi Tražimo volontere i volonterke cdc-gsRi9cWCIB0-unsplash

Jesi li student/ica ili si već završio/la fakultet usmjeren na rad s djecom i njihovim roditeljima, zainteresiran/a za novo iskustvo?

Tražimo volontere i volonterke
Umreženi u krizi